Dnes je 22. října 2024, svátek má Sabina

Blog

Napsal Hudeček Lukáš | 2024-08-13 12:30:32

Karviná připravuje rekonstrukci bývalých koníren a mléčnice.


Vznikne další místo určené nejen pro kulturu

Chátrající budovy koníren a mléčnice v parku Boženy Němcové čeká rekonstrukce. Na jejich opravu získá město dotaci z operačního programu Spravedlivá transformace přesahující sto milionů korun.

„V budově mléčnice je navržen víceúčelový sál s průhledem do krovu. Sál umožní pořádání konferencí, přednášek, koncertů a různých dalších vzdělávacích a kulturních akcí. V přízemí objektu je naprojektováno bistro s provozním zázemím a sociálním zázemím pro veřejnost. V budově koníren počítáme s výukovým prostorem ateliérů a komunitních místností,“ říká primátor Karviné Jan Wolf (SOCDEM). Obě budovy budou propojeny spojovacím krčkem a úprav se dočká i přilehlé okolí.  

V současnosti probíhají přípravy pro vyhlášení veřejné zakázky. „Předpokládáme, že práce na rekonstrukci budou trvat přibližně dva roky. Jsme rádi, že zhruba 82 % nákladů nám pokryje dotace. Kolik bude rekonstrukce mléčnice a koníren stát, budeme přesně vědět až po výběru firmy, která stavební práce provede,“ doplňuje primátor Karviné Jan Wolf (SOCEDEM).

V blízkosti koníren a mléčnice připravuje město další projekt. Po vzoru partnerského města Jastrzębie-Zdrój chce Karviná vybudovat inhalatorium. U této stavby bude Karviná žádat o dotaci Nadaci OKD.


Galerie

Obrázek

Kategorie

Informace

Chtěli byste nám něco sdělit?

Nastavení cookies